Information om Filipstads-Motorbåtklubb

Grundad 1936

 

 

 Klubben har till syfte att sprida gemenskap, glädje och kunskap om sjöliv, båtar och allt därtill.

 

Filipstads Motorbåtklubb bildades redan 1936. Redan då var det klokt att gå samman i gemensam sak, för att främja båtägandet samt dela med sig av det fina fria båtlivet under årets vackraste månader. Att vi i Filipstad har ett av Sveriges vackraste sjösystem, bidrog säkert redan då till att göra båtlivet till en fröjd. Nu i moderna tider lever Filipstads motorbåtklubb fortfarande upp till försöken att främja båtlivet samt dess gemenskap. Genom att ständigt kämpa för en rikare gemenskap, närmare samhörighet med alla som delar båtar & båtliv som hobby.

Filipstads motorbåtklubb har sin hemmahamn nästan mitt i Filipstads centrum. Därför blir hamnen till ett vackert inslag i vår stadsbild, vilket är både trevligt och innebär många fördelar. Vi har nära till bensin, vatten samt affärer om det behövs något till båten inför avresan. Viss tillsyn tillkommer såklart helt gratis, då folket rör sig i centrum dygnets alla timmar sommartid. Vår båthamn är en tämligen säker förvaring för våra båtar just därför. I hamnen har vi två bryggor. Det finns plats för många båtar, men vi planerar hela tiden att bygga ut, eftersom det alltid behövs flera båtplatser. Bilparkering finns i direkt anslutning till bryggorna. Med kyrkan som granne och de vackra kanonerna på udden, samt dess lummiga omgivning, kan vi knappast ha ett finare läge för vår hamn.

Vår gästhamn ligger vackert mitt emot ordinarie båtplatser, lagom avsides för att få lugn och ro för de hitresta. Vacker promenadväg finns i direkt anslutning till denna vackra plats, och tillgång till bensin (Statoil) samt mat och husrum på hotell finnes endast ett stenkast från den vackra udden som utgör gästhamnens grönområde.

Vid vår klubbholme som finns ca: 40 minuter vid 5 knop från Filipstads båthamn, finns bryggor för ca 20 båtar, inklusive gästbrygga. Elström samt kvällsbelysning finns även. Bredvid dessa bryggor går det även att bada då vi har en badtrappa ned till vattnet, samt att sjöbottnen är mjuk och fin. Tillgång till kyl och frys finns i sjöboden intill bryggorna.

Att på kvällen sitta och grilla är inga problem, ej heller att spela upp till dans om behovet tränger på. De flesta av våra fester håller vi intill denna underbara sjövik, på våra bryggor och på landbacken. Som helhet har vi i Filipstads båtklubb verkligen ett unikt vacker ställe att styra våra utflykter till i den vackra sommarkvällen, med stugan i skogen, bad och förtöjning intill långa bryggor. En pärla få förunnat. För de som reser med bil, kan vi erbjuda bilparkering precis intill vår klubbstuga. En vacker bredare stig, leder ned till vårt sjöland och våra bryggor samt bad.

 

Välkomna på ett besök!